Pirate Patrol: Bilim-kurgu severler için üzücü bir deneyim

FTL: Faster Than Light’ı hatırlıyor musunuz? Galakside bir gemiyi ve mürettebatını kontrol ettiğiniz bir “uzay gemisi simülasyonu roguelike” oyunuydu. FTL ve benzerleri, bilim kurgu ve taktiksel strateji oynanış gibi birçok konsepte sahipti.

Bu tür uzay maceralarını zaman içinde hepimiz sevdik ve şimdi bu türün bir başka örneğiyle karşınızdayız: Pirate Patrol. Pirate Patrol’ün ne kadar keyifli olduğu ve canlı yayınlar için ne kadar uygun olduğundan bahsedelim.

Çok fazla fikir ama kötü uygulanış

Pirate Patrol, strateji tabanlı aksiyon roguelike bir oyundur. Pirate Patrol’de ana geminizi kontrol ederken mürettebatınızı denetleyecek ve çok daha fazlasını yapacaksınız. Yolculuğunuz boyunca general olacaksınız. Bu konsept, tanıdık ve heyecan verici görünüyor, çünkü bu tür oyunları oynadık ve sevdik. Ancak, Pirate Patrol’ün birçok sorunu da var.

Pirate Patrol’ün sahip olduğu konsept ve fikirler gerçekten dikkate değer, ancak en büyük sorunlardan biri, oyunun hala erken erişimde olması ve bu aşamada herhangi bir bilim kurgu sever oyuncuya veya yayıncıya tavsiye etmenin gerçekten zor olmasıdır.

Pirate Patrol’deki ana oynanış özellikleri olan macera belirleme, savaşma, malzeme toplama veya mürettebatınızı kontrol etme gibi özellikler çalışsa da, oyunun temelleri ve sunumu oyuncuları tutmakta başarısız oluyor. Pirate Patrol’ün kullanıcı arayüzü ve oyun temelleri, eğitimle bile anlaması çok zor ve karmaşık.

Teknik sorunları daha sonra konuşacağız, ancak oyunu anlamak ve keyif almak bu kadar zor olduğunda, hiçbir yayıncının Pirate Patrol’den iyi anlar yaratacağını düşünmüyorum. Strateji oyuncuları bile yayıncıyı izlerken ekranda ne olduğunu anlamaya çalışarak duraksayacaklardır.

Ve eğer bu tür strateji oyunlarının büyük bir hayranı değilseniz, izleyicilerinizle canlı yayında eğlenmeniz neredeyse imkansız olacaktır. Şu anda eksik olan çok fazla içerik var ve birçok güncelleme oyunu muhtemelen daha iyi hale getirecek, ancak bu konsepti seviyorsanız belki tam sürümü bekleyebilirsiniz, ancak sonunda eğlenceli canlı yayın zincirleri oluşturacağını düşünmüyorum.

Uzay seni bekliyor

Bir strateji oyunu olarak, Pirate Patrol’ün hikayesi hakkında konuşmayacağım. Zaten strateji oyunlarında izleyicilerinizle birlikte nefes kesici hikayeler oluşturamayacağınızı bilmelisiniz. Hikaye ve lore olsa da oyunun amacı bir hikaye sunmak değil. Sadece korsan karşıtı operasyonları yönettiğinizi söylüyor. Bu, bir strateji oyunu için yeterli olacaktır. Yine de rolünüze kendinizi kaptırabilirsiniz.

Ancak oyunun nasıl göründüğünden bahsetmem gerekiyor. Strateji oyunlarının görünümü genellikle önemli olmasa da, Pirate Patrol ne yazık ki durumu daha da kötüleştiriyor. Kullanıcı arayüzünden zaten bahsettim. Ancak, özellikle oyunun menüleri düz .jpeg dosyalarından oluşuyor gibi görünüyor. Oyun içi grafikler en azından daha iyi çalışıyor, ancak akıllı duraklatma ile bile ekranda ne olduğunu anlamak zor.

Tekrar oynanabilirlik açısından, eğer Pirate Patrol’ü beğendiyseniz, eksik olan birçok içeriğe rağmen bu erken aşamada bile çok fazla zaman geçirebilirsiniz. Ancak bu erken aşamada hala bir sorunumuz var: oyununuzu kaydedemiyorsunuz veya yükleyemiyorsunuz. Bu, her oyunu kapattığınızda ilerlemenizin silineceği anlamına gelir. Elbette bu gelecekte düzeltilecektir, ancak şu an için tekrar oynanabilirlik kelimenin tam anlamıyla tekrar oynama anlamına geliyor ve bu başka bir hayal kırıklığı yaratan detay.

Pirate Patrol’ün PC versiyonunu Steam’de test ettim ve performans hayal kırıklığı yarattı. Oyun menüleri yavaş çalışıyor, fps düşüşleri sıkça oluyor ve video ayarları yok. Pirate Patrol’ün düzgün çalışması için hala birçok güncellemeye ihtiyacı var.


STREAMER SCORE


Oh hi there 👋

Sign up to receive awesome content in your inbox!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Pirate Patrol (PC) -2024
Overall
1.5
  • Performance
  • Streamability
  • Audience Engagement
  • Replayability
Sending
User Review
0 (0 votes)

Summary

Pirate Patrol, bilim kurgu hayranları için birçok ilginç fikir barındırıyor ve FTL gibi oyunlara benzerlikler taşıyor, ancak hem teknik hem de tasarım tercihleri neredeyse eğlenceyi imkansız hale getiriyor. Oyunun bu erken aşamasında, Pirate Patrol’ü hiçbir yayıncıya veya oyuncuya tavsiye edemem.

Yazılarında, videolarında ve yayınlarında oyunlar/oyun sektörü hakkında konuşmayı ve analiz etmeyi seven bir oyuncu !

SHARE:
Subscribe
Bildir
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments